Özer Pleksi
Pleksi Lazer Kesim Nasıl Yapılır?

Pleksi Lazer Kesim Nasıl Yapılır?

Pleksi Lazer Kesim Nasıl Yapılır?

Lazer kesim makinalarda kolay işlenme ve kesilme özelliklerine sahip pleksilere, kesim veyahut kazım işlemleri yapılabilmektedir. Bu kullanışlılığıyla teknoloji, sanat ve tasarım gibi sektörlerde projenin kolayca hayata geçirilmesi açısından önem arz eder. Bunun yanında mimari, inşaat, ofis, iç tasarım gibi birçok sektörde camdan daha dayanıklı ve işlenebilir oluşu ile pleksi öne çıkmakta ve onu çizimlerle buluşturan lazer kesim makinası dikkati çekmektedir. Özellikle istenilen tasarımların ve projelerin hızlı bir şekilde yapılabiliyor oluşu en önemli avantajlarından birisidir.

Pleksi Lazer Kesim Nasıl Yapılır ve Yapım Aşamaları Nelerdir?

Elbette ki birbirinden güzel tasarımların ortaya çıkması için emek ve gayret gerekiyor. İstenilen çizim ve tasarımın hayata geçirilmesi birkaç aşamadan meydana gelmektedir. Bunlar ise şu şekildedir: Çizim aşaması, pleksi lazer kesim makinesinde kesim aşaması, istenilen tasarıma göre yapıştırma ve birleştirme aşaması.

Çizim Aşaması

Öncelikle projeyi hayata geçirmeden evvel tasarımın çizimini detaylı bir şekilde inceliyoruz. Bu aşama hataların en aza indirilmesi için en önemli aşamadır. Bu aşamada hata yaplırsa, tasarımın daha sonraki aşamalarında daha büyük hatalara sebebiyet verir. Çünkü çizim aşaması sonrası kesim işleminde ve birleştirme aşamasında proje adetli olarak yapıldığı için küçük hatalar adetli olarak büyür. En önemlisi de hem zaman kaybı hem de pleksi malzeme kaybı yaşatır. Böylece kar azalır ve müşterilerin projesinde geçikmeler olması onların memnuniyetsizliğini daha da artırabilir. İşte tam burada tecrübe en önemli güçtür. Yıllardır bu gibi binlerce işi yapmak sizi daha az hata yapar hale getirmiştir.

Çizim Corel Draw vb. progragramlarda yaparız. Bazen müşterilerin kendileri çizimleriyle bize gelir. Bu bize zaman açısından çok kolaylık sağlar. Bazen de ellerinde çizim olmayan müşterilerimize bizler projeyi baştan çizerek yardmcı oluruz.

Pleksi Lazer Kesim Makinasında Kesim Aşaması

Çizim aşamasından hemen sonra çizim programına entegre pleksi lazer makinasına çizimi aktarırız. Bundan sonra makina çizimin boyutu ve inceliğine bağlı bir sürede tamamlar. Elbette ki makinanın kesim ayarlarını ve pleksinin gönyesini bu aşamada ayarlarız. Çünkü pleksi lazer kesim makinasın kesim ayarlarındaki fazlalıklar pleksinin fazla erimesine ve yanmasına sebep olur. Sadece çizimi makinaya gönderip iş bitti demek yeterli değildir. Tabi ki her işte olduğu gibi pleksi lazer kesim sektörü de ustalık gerektiriyor.

Kesimden Çıkan Parçaların Birleştirme, Yapıştırma ve Teslim Aşaması

Son olarak pleksi lazer kesim makinasında kesimi tamamlanan projenin parçalarını istenilen şekilde birleştiririz. Gerekirse kloroform ile yapıştırma ile sağlamlaştırırız. Kloroform pleksi için özel bir yapıştırıcıdır. Pleksiyi kimyasal olarak eritir. İki pleksi arasına sıkıldığında iki pleksi de erir. Daha sonra beklenildiğinde tekrar kimyasal olarak donar ve yapışır. Pleksi ve kloroform bu kolaylığıyla çok değerlidir. Aynı zamanda kolay hata yapılabilme dezavantajına sahiptir.

Bütün aşamaları bitirdikten sonra ürünler streç filme, köpük veyahut patlayan naylona sararız. Bilhassa ürünün kırılmamasına özen gösteririz. Çünkü emeklerimiz ve memnuniyetiniz bizim için değerlidir.