Özer Pleksi
Pleksi Büküm ve Pleksi Kazıma

Pleksi Büküm ve Pleksi Kazıma

Pleksi Büküm ve Pleksi Kazıma Nasıl Yapılır ve Yapım Aşamaları Nelerdir?

Elbette ki bu güzel tasarımlar ve projeler birkaç aşama sonrası hayata geçiriliyor. Peki bu aşamalar nelerdir diye soracak olursak bu yapım aşamalarını kesim aşaması, büküm aşaması ve kazıma aşaması olarak inceleyebiliriz.

Pleksi Büküm Öncesi Pleksi Levha Kesim Aşaması

Öncelikle büküm yapılacak olan proje için istenilen ölçüye uygun bir şekilde kesilmesi yapılır. Lazer kesim ile yapılan kesimler rotur makinasındaki kesimlerden daha düzgün ve doğru oluyor. Lazer kesim makinasında bükümün yapılacağı yere özel kanal açılarak bükümün daha kolay ve düzgün olması sağlanabiliyor. Büküm işlemini ısı veren elektrikli tel ile yaparız. Bu tel ahşap alana açılmış kanalın içerisindedir. Büküm için levha üzerine koyarız ve yumuşayana kadar bekletiriz. Gerekli yumuşama sonrası levha istenilen şekile göre kalıba koyarız ve soğuması için bekletiriz.

Pleksi Kazıma Aşaması

Lazer kesim makinasında yapılan bu aşama çizimin ayrıntısına göre zaman alabilen en uzun aşama olabilir. Çünkü lazer makinası kesime göre kazıma işleminde daha çok alana daha uzun süre lazer vuruşu yapmaktadır. İstenilen çizimi özel çizim programlarında hazırlarız. Biten çizimi makinanın programına dosya olarak göndeririz. Son aşamada çizimi levhaya nakşeden makinanın kendi harikasıdır diyebiliriz. Tüm işlemler sonrası biten projeler streç filme sarılarak teslim edilir. Kargo işlemlerinde zarar görmemesi açısından köpük veya patlayan naylon ile tam korumalı bir şekilde proje teslim edilir.